Verschillende routes tijdens tijdelijke situatie tussen Hoogkerk en Groningen-West

Deel dit artikel
Aanpak Ring Zuid

Groningen – Automobilisten rijden vanaf zondag 22 januari langs een veranderde situatie op de A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West. Tot half april heeft het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit 36 Groningen-West nog ‘gewoon’ twee rijstroken, maar de rijstroken zijn wel smaller dan normaal.

Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg. In dit artikel leggen we de verschillende routes uit.

Door de omzettingen van de rijstroken maken we aan de zuidzijde ruimte voor het verbreden van de A7. We brengen riolering, kabels en leidingen aan. We voeren ook snoeiwerkzaamheden uit ter hoogte van Tuindersvereniging Diverdoatsie. Vanaf halverwege maart plaatsen we nieuwe lichtmasten.

Van Hoogkerk naar de westelijke ringweg en het Martini Ziekenhuis

Vanaf Hoogkerk is de route naar de westelijke ringweg niet veel anders vergeleken met voorheen. Kies vanaf Hoogkerk wel voor de meest rechtse rijstrook en blijf in deze rijstrook rijden. Uiteindelijk kom je dan nog steeds uit bij afrit 36 Groningen-West. Voor de route naar het Martini Ziekenhuis. Dan geldt ook dat je vanaf Hoogkerk rechts aan moet houden en dan via de afrit 36a Martini Ziekenhuis op Laan Corpus den Hoorn kan komen.

Van Hoogkerk naar het Julianaplein

Wil je vanaf Hoogkerk richting het Julianaplein rijden? Dan maakt je keuze voor de linker- of rechterrijstrook niks uit. Vlak na de afrit Groningen-West komen de stroken weer bij elkaar.

Situatie veranderd weer in april

In april 2023 vervalt de ene rijstrook op de zuidbaan, zodat we ook daar werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het verkeer richting de stad heeft dan nog één rijstrook over, op de noordbaan. De afrit Groningen West (naar Corpus den Hoorn) vervalt dan tijdelijk. Vanaf mei is er ook vanuit de stad richting het westen nog maar één rijstrook beschikbaar. Naar verwachting zijn begin september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.

Foto's

Deel dit artikel

Social media