N33 bij Gieten dicht door brandend voertuig (Video)

Deel dit artikel
Rijkswaterstaat & Youtube Meternieuws.nl

Gieterveen – De eerste melding kwam rond 05:40 uur. Het brandende voertuig staat op de weg richting Assen. De brandweer was ter plaatse en staat opgesteld op de weg richting Veendam/Eemshaven.

De weg is daarom in die richting ook afgesloten. Het is nog onduidelijk hoelang de afhandeling duurt. Zegt Rijkswaterstaat.

Omleiding

Verkeer vanuit Assen richting Veendam volgt Groningen via de A28 en A7. Vanuit Eemshaven richting Assen volg je dezelfde route, via Groningen.

Update 6:39 uur

Sneller dan verwacht is de weg richting Veendam en Eemshaven weer helemaal vrijgegeven. Richting Assen hebben we de linkerrijstrook vrijgegeven, de vrachtwagen staat op de rechterrijstrook.

Update 7:58 uur

In verband met de bergingswerkzaamheden is de N33 richting Assen afgesloten tussen Gieterveen en Gieten. Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren, maar het zal enige tijd in beslag nemen. Er zijn diverse voertuigen uitgebrand en moeten worden weggehaald. Verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Zuidbroek over de A7 en A28 (volg Groningen).

Update 10:45 uur

De afhandeling op de N33 duurt naar verwachting tot 11:30 uur.

Sneller dan verwacht hebben ze de N33 in beide richtingen weer vrij kunnen geven. De vrachtwagen moet nog geborgen worden, daarom is nog één rijstrook richting Assen dicht. We verwachten daarbij weinig vertraging.

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media