JA21: “Gaskraan in Groningen op verantwoorde manier open, investeren in betere infrastructuur”

Deel dit artikel
Foto's: OOGTV (bron)

Groningen – De fractie van JA21 wil dat de gaskraan in Groningen op een verantwoorde manier open gaat. Ook wil de partij investeren in een betere infrastructuur, door bijvoorbeeld de Nedersaksenlijn. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij.

JA21 is één van de partijen die in maart mee doet aan de Provinciale Statenverkiezingen. Woensdag worden de twaalf verkiezingsprogramma’s gepresenteerd. In Groningen vindt de partij dat er geen ruimte is voor windturbines. Wel zou men zich in de provincie moeten richten op kernenergie. Ook wil de partij een asielstop, en dat boeren en bouwbedrijven de ruimte krijgen, waarbij ze niet gehinderd worden door de stikstofproblematiek. “Het gaat om thema’s die effect hebben op alle problemen en beperkingen waar Groningen momenteel mee worstelt”, zo stelt de partij.

Gaswinning
Ook over de gaswinning is de partij helder: “De gaswinning in Groningen heeft Nederland jarenlang van gas voorzien en heeft miljarden opgeleverd. JA21 wil de gaskraan in Groningen op een verantwoorde manier weer opendraaien. Hierbij zorgen we voor een ruimhartige compensatie voor Groningers die schade ondervinden van de gaswinning. In Groningen bouwen we aardbevingsbestendige woningen en we geven speciale aandacht aan Groninger borgen, kerken en monumenten die door de bevingen beschadigd zijn geraakt.”

Nedersaksenlijn
De partij wil dat er fors geïnvesteerd wordt in bereikbaarheid: “Groningen verdient een betere infrastructuur. We zijn soms binnen de provincie langer onderweg dan als we met de trein naar Amsterdam zouden gaan. Dit moet en kan anders. De aanleg van de Nedersaksenlijn is van cruciaal belang voor een betere ontsluiting van de Noordelijke provincies.” Ook moet Groningen Airport Eelde open blijven: “GAE is belangrijk voor de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat voor bedrijven in Groningen. Ook is het belangrijk dat er in het Noorden een vliegveld is voor reizigers. Wij willen een groeiende rol voor Groningen Airport Eelde.”

Foto's

Deel dit artikel