Stadjer (27) die motoragent aanreed op A7 was nog geen dag op vrije voeten (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) & Youtube Meternieuws.nl

Hoogkerk – De man die in de nacht van donderdag op vrijdag een motoragent zwaar verwonde door hem aan te rijden op de afrit van de A7 bij Hoogkerk, was nog geen dag op vrije voeten. De 27-jarige Groninger zat tot donderdagochtend vast voor betrokkenheid bij een misdrijf waarbij een vuurwapen werd gebruikt. Zegt Oogtv.nl.

Dinsdagavond werd dezelfde man aangehouden door een politiepeloton op het Damsterdiep, ook na een achtervolging. Daarbij loste de politie een waarschuwingsschot, omdat de man werd gesignaleerd voor betrokkenheid bij een misdrijf. Bij dit misdrijf werd een vuurwapen gebruikt.

De politie bevestigt vrijdagmiddag dat deze man dezelfde persoon is als de bestuurder die in de nacht van donderdag op vrijdag vluchtte van een staandehouding aan het Damsterdiep en vervolgens spookrijdend over de A7 reed. Bij deze vlucht reed hij in op een politieagent op een motor, die daardoor zwaar letsel opliep.

Woordvoerder Thijs Damstra vertelt dat de 27-jarige Stadjer donderdagochtend is vrijgelaten na de aanhouding van dinsdag. Dat betekent dus dat de Stadjer nog geen dag op vrije voeten was toen hij donderdagnacht een ravage veroorzaakte op en rond de snelweg en ernstig letsel aanrichtte bij één betrokken agent. Of de gepoogde controle op de Diamantlaan van donderdagnacht en het misdrijf waarvoor de Stadjer dinsdag werd gearresteerd dezelfde zijn, kan de politie niet zeggen. Zie archief 4 januari.

 

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Foto's

Deel dit artikel

Video