Geen grootschalige ongeregeldheden bij jaarwisseling in Groningen (Video)

Deel dit artikel
politie

Groningen – Grootschalige ongeregeldheden zijn de afgelopen nacht uitgebleven, dat meldt de politie. Toch waren er veel meldingen over branden, vernielingen, ongevallen en overlast en is één politieagent gewond geraakt door vuurwerk.

In Groningen werd rond half drie de ME kortstondig ingezet aan de Voermanstraat. Het was daar onrustig met straatbrandjes en jeugd die zich vervelend gedroeg. De ME heeft een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Daarna was het rustig en konden de brandjes worden geblust.

Om drie uur moest de ME ook optreden op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat, ook hier was het onrustig en er was brand op straat.  Na inzet van de ME was het rustig en kon de brand worden geblust. Op het Jozef Israëlplein nam een politieagent vlak voor twaalf uur poolshoogte bij een kleine brand. Hij raakte gewond door vuurwerk; de politie doet daar onderzoek naar. Om kwart voor twee is de brand op het Jozef Israëlplein geblust onder begeleiding van de politie. Zegt Oogtv.nl.

De komende periode is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken nog verdachten worden aangehouden.

Foto's

Deel dit artikel

Video