Wie weet meer over diefstallen van diverse bedrijfsvoertuigen bij Qbuzz aan de Peizerweg? (Video)

Deel dit artikel
Politie, Facebook & 112groningen.nl

Groningen – De politie is op zoek naar informatie die kan helpen in het onderzoek naar meerdere diefstallen van een vrachtauto en twee bestelauto’s bij Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen.

Deze diefstallen vonden plaats tussen 24 december en 27 december.

 

Wat is er gebeurd?

Op vrijdagnacht 24 december wordt rond 04:00 een vrachtauto meegenomen van een bedrijventerrein aan de Peizerweg te Groningen. Het gaat om een witte vrachtauto van het merk DAF.

Ruim een dag later, in de ochtend van 25 december treft de politie deze vrachtwagen aan op een industrieterrein bij Winschoten, ruim 40 kilometer verderop. Diezelfde dag worden op een kantoor aan de Peizerweg verschillende goederen gestolen. Ook twee autosleutels van bedrijfsauto’s worden meegenomen. Het gaat om de sleutels van twee witte Fiat Doblo’s. Rond 17:00 uur vertrekt een verdachte in één van deze Fiat Doblo’s in onbekende richting. Deze auto is tot op heden nog niet teruggevonden.

Op 26 december rond 21:30 wordt de andere Fiat Doblo meegenomen van het bedrijventerrein. Deze auto botst in de ochtend van 27 december rond 05:15 uur op een boom aan de Felland bij Onnen. De politie treft het voertuig verlaten en zwaar beschadigd aan.

Help mee in ons onderzoek!

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met deze diefstallen. We vragen u met name om mee te denken rond de volgende twee incidenten:

24 december hele dag: Witte DAF vrachtauto met opvallend rijgedrag in provincie Groningen. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord. Specifiek zijn we op zoek naar mensen die op 24 december een witte vrachtauto hebben gezien tussen Groningen en Winschoten, die mogelijk opvallend rijgedrag vertoonde. Het is mogelijk dat de verdachte niet via de hoofdwegen heeft gereden, maar een route heeft genomen via binnenwegen en door dorpen. Heeft u bijvoorbeeld dashcambeelden waarop een witte DAF vrachtauto te zien is die op 24 december tussen Groningen en Winschoten opvallend rijgedrag vertoonde? Of heeft u iets gezien op deze dag? Neem dan contact op met de politie.

27 december 5:15 uur: Botsing van Fiat Doblo tegen boom bij Onnen

Heeft u in de ochtend van 27 december rond 05:15 uur iets gezien dat te maken kan hebben met de botsing in Onnen? Heeft u iemand zien weglopen van het ongeluk of heeft u mogelijk camerabeelden van een deurbelcamera die iets hebben gezien.

 

Andere gestolen Fiat Doblo nog niet teruggevonden

De politie zoekt nog naar de Fiat die op 25 december is gestolen van het bedrijventerrein. Heeft u een witte bestelauto van het merk Fiat Doblo zien rijden of zien staan op een opmerkelijke plek? Neem ook dan contact met ons op.

Contact

U kunt meldingen die te maken hebben met deze diefstallen telefonisch aan ons doorgeven via 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem: 0800-6070. Vermeld het nummer 2022343062.

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media