CDA wil autovrije Nieuwstad om criminaliteit beter aan te pakken

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – De rosse buurt Nieuwstad moet autovrij worden. Dat vindt de fractie van het CDA. De partij denkt dat zo de criminaliteit en de ondermijning in de buurt beter bestreden kan worden.

“Het is tijd om dit deel van de stad, waar we veel criminaliteit en ondermijning zien plaatsvinden, toe te voegen aan onze autoluwe binnenstad”, zegt CDA raadslid Etkin Armut. “Op die manier creëren we meer rust en overzicht voor handhaving en bestrijden we de criminele activiteiten in dit gebied.” Zegt Oogtv.nl.

In tegenstelling tot andere delen van de binnenstad mogen auto’s op dit moment nog vrij door Nieuwstad rijden. Volgens het CDA bieden auto’s beschutting en mobiliteit voor dealers en criminelen in dit gebied van de stad. Een autoverbod zou dit wegnemen.

“We moeten doen wat nodig is om de veiligheid in onze stad te vergroten en criminaliteit terug te dringen. Met deze stap kunnen we ondermijning en misdaad in en rondom Nieuwstad aanpakken en de veiligheid in deze omgeving bevorderen. Zo zit er in deze straat ook een kinderdagverblijf. We willen dat kinderen veilig opgroeien en dat daar geen criminele activiteiten naast plaatsvinden.” , aldus Armut.

Het CDA gaat tijdens de raadsvergadering van 21 december een motie indienen om de Nieuwstad autovrij te maken.

Foto's

Deel dit artikel