Geen treinen vandaag van Arriva in Groningen en Friesland

Deel dit artikel
Oogtv.nl. Tekst

Groningen – De treinen van Arriva in Groningen en Friesland rijden deze donderdag 15 december niet. Medewerkers die onder de cao MuMo vallen staken. Arriva adviseert reizigers gebruik te maken van ander vervoer.

Vervoersbedrijf Arriva maakte dit donderdagochtend bekend. In Friesland rijden de bussen van Arriva deze dag wel gewoon volgens dienstregeling.

Machinisten en stewards uit Friesland hadden eerder al besloten om het werk deze dag neer te leggen. Mede daardoor kan Arriva ook in Groningen geen treinen laten rijden. De staking is het gevolg van vastgelopen cao-onderhandelingen.

De treinen van NS en de bussen van Qbuzz rijden deze dag wel. Voor vrijdag 16 december zijn eveneens stakingen aangekondigd. Dan rijden er dus ook geen treinen in Groningen, en wellicht ook niet in Friesland. Vanaf zaterdag 17 december rijden de treinen in Groningen en Friesland weer volgens dienstregeling.

Via arriva.nl/reisplanner kan de reiziger de actuele reisinformatie volgen. Voor meer informatie kan de reiziger terecht op arriva.nl/staking.

Foto's

Deel dit artikel