Cel en jeugd-tbs voor man (20) voor neersteken van vader in Bedum 

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) Algemeen Drents Persbureau

Groningen (ADP) – Voor het neersteken van zijn vader in Bedum is een 20-jarige man uit Groningen veroordeeld tot ruim 9 maanden jeugddetentie en een verplichte behandeling in een gesloten jeugdinstelling (PIJ: ook bekend als jeugd-tbs).

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De twintiger stak op 10 maart zijn vader meermalen met een mes. Dit had volgens de rechter dodelijk kunnen aflopen en is poging tot doodslag bewezen. De twintiger was in zijn vroege jeugd door zijn vader mishandeld. De rechter hield rekening met de stressstoornis die de man daardoor had opgelopen. Hij was daardoor in verminderde mate toerekeningsvatbaar.

Noodweer

De twintiger was met een vriend op een scooter naar Bedum gereisd. Hij zei dat hij met zijn vader wilde praten, maar werd naar eigen zeggen door hem aangevallen. Het was noodweer, zei de twintiger. De vader werd in zijn hals en rug gestoken. Aan dit letsel te zien, valt noodweer niet vast te stellen, vindt de rechter.

De 20-jarige Stadjer kreeg de straf ook voor het mishandelen van een medegevangene op 17 november. Met een andere mede-gedetineerde sloeg hij het slachtoffer een gebroken jukbeen en kaak. Hij moet hem hiervoor een schadevergoeding van 2000 euro betalen

Foto's

Deel dit artikel