Besparen op je energierekening? Zo doe je het!

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Pexels.com foto

Groningen – De energieprijzen zijn het afgelopen jaar de pan uitgestegen. Door de torenhoge energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar manieren om de energierekening zo laag mogelijk te houden. De een probeert korter te douchen, waar de ander zijn huis isoleert.

Wat zijn nog meer manieren om je energierekening laag te houden? Wij geven 3 tips.

 

Ga slim met gas om

Er zijn verschillende manieren om slim met gas om te gaan. Zo kun je een waterbesparende douchekop aanschaffen, hiermee verbruik je tot wel 50% minder water en tot 25% minder gas. Minder, korter en kouder douchen helpt hier natuurlijk ook bij. Een andere manier is om je thermostaat op maximaal 19 graden te zetten en hem ‘s nachts terug te draaien naar 15 graden. Heeft u een slimme thermostaat? Dan kun je dit standaard instellen.

Gas slim om met licht

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het nog niet gebruikelijk voor iedereen: doe alleen het licht aan in de ruimtes waar je bent. Maak overdag gebruik van daglicht, zodat je lampen uit kunnen. Een lichtsensor is een handig middel om alleen ruimte te verlichten waar je bent. Voor lampen die je veel gebruikt is het wenselijk om LED-verlichting aan te schaffen.

Trek de stekker eruit

Huishoudelijke apparaten en gadgets gebruiken veel stroom, ook als ze in de stad-by stand staan. Als je nagaat dat een gemiddeld huishouden al snel meer dan 100 elektrische apparaten heeft, telt dit snel op. Haal de stekkers van apparaten die je niet gebruik uit het stopcontact of maak gebruik van smartplugs/slimme stekkers.

Vergelijk je energiecontract

Het is slim om te gaan energieprijzen-vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je het goedkoopste energiecontract hebt en niet ongemerkt teveel betaalt. Wanneer je energie gaat vergelijken via Gaslicht.com wordt de overstap voor je geregeld, zelfs je oude energiecontract wordt opgezegd.

 

Foto's

Deel dit artikel