Persoon in snelle sportauto plundert voedselkast in Haren

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Haren – Het had een feestelijke dag moeten zijn voor Tineke Muller uit Haren, maar de dag eindigde in mineur. De voedselkast, bij haar woning, werd in het begin van de avond geplunderd. Schrijft Oogtv.nl.

Muller viel vorige maand in de prijzen bij een wedstrijd van Duurzaam Groningen. De Harense kreeg vorig jaar van woningcorporatie Woonborg de vraag toegeworpen wie er in de straat een voedselkast wilde beheren.

Muller liep op dat moment met een vergelijkbaar idee rond om mensen, die niet zoveel geld hebben, te helpen. Door de coronacrisis ontstond er wat vertraging in de plaatsing van de kast, maar sinds afgelopen voorjaar kunnen mensen, die krap bij kas zitten, producten uit de kast halen. Ook kunnen mensen voedselproducten doneren.

“Gistermiddag heb ik bezoek gekregen van de mensen van Duurzaam Groningen”, vertelt Muller. “Er zijn foto’s gemaakt, en ik ben geïnterviewd. Ook kreeg ik het geldbedrag van 425 euro overhandigd. Samen hebben we allerlei lekkere dingen in het kastje gezet, om het maar met zoveel mogelijk mensen te kunnen vieren. De kast was goed gevuld. Helaas heb ik gisteravond moeten constateren dat, behalve de menstruatieproducten en de babyvoeding, alles is meegenomen door iemand in een snelle sportauto. Deze persoon nam ook nog eens de snelle route en reed dwars door mijn voortuin heen. Ik ben teleurgesteld, maar ik laat me niet uit het veld slaan. Wel ga ik uit voorzorg nu dagelijks het kastje aan het eind van de middag leeghalen.”

Foto's

Deel dit artikel