Onderzoek naar drugslab en lijk in Kiel-Windeweer verloopt moeizaam, verdachte (68) langer vast

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) Algemeen Drents Persbureau

Kiel- Windeweer (ADP) – Het onderzoek naar een drugslab in Kiel-Windeweer verloopt moeizaam. Het lijk dat werd aangetroffen bij het lab was in zo’n staat dat de doodsoorzaak moeilijk te achterhalen is. Daarnaast wordt nog gezocht naar een voortvluchtige verdachte.

Het Openbaar Ministerie is nog druk met onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld op het perceel, waar ook het lijk van de als vermist opgegeven Tess Abels werd aangetroffen.

 

De eigenaar van het terrein, een 68-jarige man uit Kiel-Windeweer, zit vast vanwege zijn betrokkenheid bij drugsproductie in het drugslab. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij heeft geprobeerd het lijk te verbergen. Volgens zijn advocaat is de verdachte het naïeve slachtoffer van drugscriminelen die misbruik van hem hebben gemaakt. Niettemin vindt de rechtbank dat deze verdachte langer vast moet blijven zitten.

Naast de verdachte uit Kiel-Windeweer zijn ook een 65-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 68-jarige vrouw uit Midden-Groningen bij de zaak betrokken.  Recent werd nog een vierde verdachte aangehouden, een man uit het zuiden des lands. Deze verdachten zijn op vrije voeten.

Een vijfde verdachte, een man die zich in de buurt van het drugslab ophield, is voortvluchtig. Deze man wordt inmiddels internationaal gezocht.

 

Foto's

Deel dit artikel