Man (20) aangehouden voor witwassen 20.000 euro

Deel dit artikel
Instagram politie groningen noord, bron & foto

Groningen  – De politie heeft dinsdag  een 20-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van witwassen. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij ongeveer een geldbedrag van 20.000 euro heeft witgewassen. Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen.

Het kan hierbij gaan om geld verkregen door criminele activiteiten, waarbij valt te denken aan drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en/of fiscale fraude.

De verdachte is deze week op het politiebureau gehoord in verband zijn mogelijke betrokkenheid bij het witwassen. Tijdens de huiszoeking werd ook een zogenoemd airsoftwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het bezit van een airsoftwapen is in principe verboden. Alleen als je lid bent van de Nederlandse Airsoft- en Belangen Vereniging en 18 jaar of ouder bent, mag je thuis een airsoftwapen hebben voor de beoefening van de airsoftsport. Een dergelijk wapen mag je uiteraard ook niet op straat bij je hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Foto's

Deel dit artikel