Brandweer verhuist zaterdag naar nieuwe pand in Haren; voertuigen in optocht van oude naar nieuwe kazerne

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Haren – Aanstaande zaterdag verhuist de brandweer in Haren naar haar nieuwe kazerne aan het Felland. De brandweerlieden vieren de opening van de nieuwe kazerne met een optocht vanaf de oude kazerne aan de Westerse Drift.

Om 16.00 uur gaan de brandweervoertuigen in optocht naar de nieuwe kazerne aan het Felland. De optocht bestaat uit vijf voertuigen, een boot en een oldtimer. In totaal doen 28 brandweerlieden mee aan de optocht.

De officiële opening van de kazerne vindt pas volgend jaar plaats.

De bouw van een nieuwe kazerne en de keuze voor het Felland als locatie verliepen niet zonder slag of stoot. De verouderde kazerne aan de Westerse Drift voldeed al jaren niet aan de eisen van de Veiligheidsregio. De Veiligheidsregio zette de nieuwbouwplannen in 2020 ‘on hold’, omdat er kostenbesparingen moesten plaatsvinden. De Veiligheidsregio besloot toen om ‘geen onomkeerbare beslissingen te nemen’. In mei van 2020 werd meer duidelijkheid verwacht, maar de coronacrisis gooide toen roet in het eten.

In januari van vorig jaar haalden de Veiligheidsregio en de gemeente Groningen de plannen voor een nieuwe kazerne toch weer uit de ijskast, maar wel met een lager budget. De voormalige loods van wegenbouwbedrijf Bolt werd gekozen als nieuwe locatie en het project kreeg doorgang. In februari van dit jaar ging de bouw van start.

Foto's

Deel dit artikel