Klaar voor het skiseizoen?

Deel dit artikel
Advertorial/ Reclame

Regio – Het wintersportseizoen staat weer voor de deur, sterker nog, deze is inmiddels begonnen. Jij wilt natuurlijk alles halen uit je wintersport, daarom zijn goede ski- of snowboard benodigdheden cruciaal.

Om jou een handje te helpen zetten wij de belangrijkste benodigdheden voor jou op een rijtje. Zo hoef jij niks te vergeten en kun je direct door naar de dichtstbijzijnde wintersportwinkel. Lees snel verder!

Het belangrijkste: Skischoenen

Skischoenen de belangrijkste skispullen voor een onvergetelijke wintersport. Ze kunnen, letterlijk en figuurlijk, je wintersportvakantie maken of breken. Skischoenen die niet goed zitten, kunnen pijnlijke blaren en zelfs voeten veroorzaken. Bovendien kunnen slecht zittende schoenen gevaarlijk zijn op de piste, omdat je jouw board of ski’s niet goed meer onder controle kunt houden.

Skischoenen moeten dus echt als gegoten zitten. Je kunt hiervoor naar veel verschillende winkels, maar toch adviseren wij om naar een echte skischoenenspecialist te gaan. Snowlimits in Groningen kun je een professionele bootfitting doen, waar jouw voeten gemeten worden in 3D en de skischoenen hierop worden aanpast. Je kunt zelfs je skischoenen op maat laten maken.

Zo weet je zeker dat jouw skischoenen bij je passen en kun jij zorgeloos de berg af skiën/snowboarden!

Blijf warm (of koel) met je juiste wintersportkleding

Naast je schoenen zijn de juiste outfits natuurlijk ook onmisbaar. Daarbij komt dit best precies, omdat de skikleding niet te koud, maar ook zeker niet te warm moet zijn. Goede skikleding is een behoorlijke investering, waar je absoluut niet op wilt bezuinigen. Om te bepalen welke soort ski-jas of -broek bij past, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Denk bijvoorbeeld aan de winddichtheid, de waterbestendigheid, maar ook jouw persoonlijk voorkeur in fit. Vind jij een strakke skibroek comfortabeler? Dan neem je dit mee in jouw keuze. Toch is het nog best lastig om hier een keuze in te maken, zeker gezien het ruime aanbod.

Als wintersportwinkel in Groningen kun je bij Snowlimits terecht voor allerlei soorten skikleding. Daarbij kunnen medewerkers jou voorzien van deskundig en persoonlijk advies, waardoor jij een keuze maakt die bij jouw situatie past.

 

Onmisbare accessoires

Uiteraard mag een goed paar ski’s of een snowboard niet ontbreken aan jouw wintersportgear. Deze kun je zelf aanschaffen, maar huren op de piste kan natuurlijk ook. Daarnaast is een goede skibril echt een must! Op de piste kan het erg wisselvallig zijn. De ene dag schijnt de zon en de andere dag is het bewolkt en sneeuwt het. Daarom wil je een bril waarmee je zowel met fel zonlicht kan kijken én goed zicht biedt tijdens bewolkte dagen.

Ook een beschermde helm is essentieel om de skivakantie veilig door te komen. Andere handige accessoires zijn warme handschoenen, skisokken en sneeuwschoenen.

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel