KNRM redt viskotter die water maakte op de Waddenzee

Deel dit artikel
KNRM Lauwersoog, Instagram, bron.

Lauwersoog – De piepers van de opstappers van de KNRM Lauwersoog gingen om 23:05 uur af met de melding ‘’ Prio 1 schip maakt water’’. De reddingboot Annie Jacoba Visser van reddingstation Lauwersoog en de reddingboot Edzard-Jacob van reddingstation Schiermonnikoog waren als eerste aanwezig bij de water makende kotter.

Al gauw werden de opstappers en de bergingspompen van beide reddingsboten overgezet naar de water makende kotter. Iets later arriveerde de Koning Willem 1 van reddingstation Schiermonnikoog deze moest een andere route nemen i.v.m. de diepgang van de reddingboot.

Deze bracht de derde bergingspomp over naar de water makende kotter.  Er was toch wel paniek aan boord van de kotter ‘’kotter maakt water deze lag op de een zandplaat met opkomend water’’ De bergingspompen konden het binnen komende water mooi bijhouden. Al gauw konden de opstappers de oorzaak lokaliseren waardoor de kotter water maakte. Een gesprongen afsluiter werd gedicht zodat het ruim kon worden leeggepompt en de rust was weer wedergekeerd.

De kotter maakte geen water meer, de gearriveerde berger kon zo een sleepverbinding maken en de kotter naar dieper water brengen. Eenmaal op dieper water kon de kotter zijn reis vervolgen naar Lauwersoog. Tijdens de terugreis naar Lauwersoog bleven er nog een aantal opstappers aan boord van de kotter voor een veilige terugtocht naar Lauwersoog.

 

Foto's

Deel dit artikel