Duurzaamheid, belangrijk om als bedrijf jouw steentje bij te dragen

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – We kunnen er niet onderuit. De wereld kan niet gered worden zonder een gedragsverandering van bedrijven én consumenten. Gelukkig worden er elke dag duurzame initiatieven op touw gezet. In dit artikel lees je hoe je als bedrijf jouw steentje bij kan dragen aan een duurzamere wereld.

Zo krijg je een betere klantbinding met de klanten die graag producten willen kopen van duurzame bedrijven en ook voor stakeholders is dit een perfecte manier om een goed imago op te bouwen.

 

Besparing

Dit is een beetje een open deur, maar als bedrijf kun je kritisch kijken naar besparingsmogelijkheden. Denk dan aan verschillende zaken zoals beter isolerend glas, isolatiefolie, energiezuinige apparatuur en ledverlichting. Een stapje verder kun je kiezen voor sensoren waardoor verlichting automatisch aan gaat. Hiermee bespaar je niet alleen energie en gas, maar bespaar je ook geld. Dat is voor de natuur en voor jouw kasboek erg aantrekkelijk. En wat je bespaart, kun je bijvoorbeeld weer als korting geven op de producten. Jij blij, consument blij.

Energie opwekken

Je kunt er ook voor kiezen om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van energiebedrijven. Zorg voor een eigen opwek van energie. Laat bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen, of kies voor een warmtepomp. Om de ruimte te verwarmen én te verkoelen kun je het best kiezen voor een airco. Deze neemt de minste stroom voor de grootste hoeveelheid warmte. Zo hou je in de zomer je hoofd koel en in de winter zit je er behaaglijk bij.

Geschenken

Ontdek duurzame bedrijfsgeschenken! Zo kom je ook voor je medewerkers of stakeholders voor de dag als een duurzaam bedrijf dat denkt aan de natuur, het milieu en de planeet. Zo vind je bijvoorbeeld pennen van gerecycled karton, bamboe of van biologisch afbreekbaar materiaal.

Zoek je een leuke tas of etui? Ook dan kun je kiezen voor een duurzaam cadeau. Deze etuis en tassen zijn gemaakt van gerecycled plastic en dus circulair. Of een lunchbox van gerecycled materiaal. Of wat dacht je van een mooie fairtrade tas met jouw logo? De mogelijkheden zijn oneindig.

Duurzame materialen
Maak je goederen? Kijk dan eens goed naar de grondstoffen. Hier kun je misschien veel duurzamere keuzes in maken. Denk bijvoorbeeld aan lokaal hout, wol van Nederlandse schapen of duurzamere vervangingen zoals katoen, bamboe of papier. Ook de productiematerialen kun je bekijken: zijn er energievriendelijkere alternatieven? En wat dacht je van het afdrukken van documenten? Je kunt het net zo goed op de laptop bekijken. En voor notitieboekjes kun je ook duurzame alternatieven gebruiken, waarbij je de geschreven tekst gemakkelijk uitwist. En wat dacht je van schoonmaakartikelen? Kortom: er is genoeg te kiezen als je meer duurzaam bezig wilt zijn als bedrijf.

Hiermee laat je zien dat je staat voor duurzaamheid, maar hiermee kun je ook invloed uitoefenen op klanten of toeleveranciers. Zo kunnen we met zijn allen net dat stapje extra zetten naar een groenere en duurzamer bedrijfsleven en kun je de consument écht veranderen in het denken en doen.

Foto's

Deel dit artikel