Demonstratie tegen Koranverbrandingen op de Drafbaan in Groningen

Deel dit artikel
Persbericht ROOD Groningen

Groningen –  Woensdagavond om 18.00 is er door extreemrechtse organisatie Pegida een Koranverbranding op de Drafbaan. Een grote tegendemonstratie wordt verwacht van mensen die Pegida van discriminatie berichten.

De tegendemonstratie wordt georganiseerd door bezorgde inwoners van Groningen in samenwerking met actiegroepen ROOD Groningen, Internationale Socialisten Groningen, CJB Groningen en BIJ1 Groningen. Zij zeggen te willen opstaan tegen het racisme en de discriminatie van Pegida en benadrukken dat ook moslims welkom zijn in Groningen. “Koranverbrandingen zijn niet alleen discriminatie, maar ook een vorm van intimidatie” vertelt woordvoerder. “Wij willen heel duidelijk maken dat dit soort acties niet welkom zijn in onze stad.”

Extremisten van Pegida zeggen de ‘islamisering’ van Nederland tegen te willen gaan. Eerder werden ook al Koranverbrandingen van Pegida georganiseerd in Rotterdam en Den Haag. Hier heeft de gemeente tegen opgetreden. De tegendemonstranten verzamelen eerst eerst in het Noorderplantsoen om 17.15, waarna ze gezamenlijk naar de Ossenmarkt gaan voor een tegendemonstratie om 17.45. De organisatie wil benadrukken dat dit een vreedzame demonstratie is.

 

Update: Het is op de drafbaan, het werd verplaatst. Het zou eerst zijn op de Ossenmarkt.

Foto's

Deel dit artikel