Wildplasser gooit bak patat tegen voertuig Handhaving en schopt daarna handhavers

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

Groningen – Medewerkers van Handhaving Groningen zijn afgelopen donderdag mishandeld. Zo is zaterdag bekend gemaakt. Dat meldt Oogtv.nl

“Wij reden op het Gedempte Zuiderdiep en zagen daar een persoon staan wildplassen tegen een gebouw aan”, melden de handhavers. “Hierop werd deze persoon staande gehouden en hij kreeg een bekeuring. Nadat we weer in ons voertuig waren gaan zitten hoorden we ineens een doffe dreun. We ontdekten dat de persoon, die net een bekeuring had gekregen, een bak patat tegen de zijkant van ons voertuig had gegooid. Daarop wilden we een nieuwe bekeuring uitschrijven, maar de persoon besloot om er vandoor te gaan.”

Na een korte achtervolging kon de persoon staande worden gehouden. “Ineens gaf de man vanuit het niets een rechtse hoek met zijn vuist in de richting van het gezicht van een collega. Deze wist de hoek te weren. Hierop hebben we de persoon onder controle proberen te brengen. De man staakte uiteindelijk zijn verzet en liep mee terug naar ons voertuig. Daar begon hij ineens opnieuw uit te halen en begon te schoppen. Een collega werd hierbij geraakt. Samen met hulp van andere toegesnelde collega’s hebben we de persoon onder controle gebracht, die het daarna ook nog nodig vond om te spugen en om beledigingen te uiten. Wij hebben hem aangehouden.”

Foto's

Deel dit artikel