FNV: OV-bureau Groningen en Drenthe verbiedt stakingsbijeenkomst voor de deur

Deel dit artikel
FNV, Persbericht

Regio – Wilde het ov-bureau Groningen en Drenthe al geen stakende buschauffeurs spreken, nu heeft het bureau een stakingsbijeenkomst voor de deur van het bureau verboden.

De stakende chauffeurs wijken nu noodgedwongen uit naar het Provinciehuis in Assen. Edwin Kuiper, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Dit lijkt echt nergens op. De provincies zijn verantwoordelijk voor het regionale busvervoer. En als de chauffeurs die dat werk uitvoeren er dan hun zorgen over willen uiten, worden ze weggestuurd. Echt schandalig.’

Woensdag, donderdag en vrijdag leggen buschauffeurs in het hele land het werk neer om een betere cao en om aandacht te vragen voor de afbraak van het openbaar vervoer. ‘De chauffeurs hadden graag hun zorgen hierover willen uiten naar het ov-bureau. In andere provincies zijn de buschauffeurs tijdens deze stakingsdagen gewoon welkom om hun zegje te komen doen’, aldus Kuiper. Buschauffeurs komen nu dus donderdagochtend om 9.30 uur bijeen voor het Provinciehuis in Assen. Eerder hadden ze al statenleden en gedeputeerden uitgenodigd om naar hun zorgen te komen luisteren.

Foto's

Deel dit artikel