Deze gadgets en apparaten wil je niet missen

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & foto

Groningen – Gadgets en apparaten kunnen ons leven een stuk makkelijker maken.

In dit artikel zetten we er 4 voor je op een rij die je niet wilt missen.

 

1: Smartwatch

Een smartwatch heeft veel verschillende functies. Je kunt hem gebruiken als bijvoorbeeld een sporthorloge. De watch houdt dan je hartslag in de gaten en meet hoe ver je rent of loopt. Heb je je telefoon niet altijd op zak? Via de smartwatch kun je reageren op berichten en telefoontjes. Je verbindt de smartwatch daarvoor met je telefoon. Op die manier kun je bijvoorbeeld op berichten reageren met een standaardantwoord. Je kunt ook bij veel (niet alle) modellen bellen met het horloge.  Je kunt met een smartwatch ook notificaties voor sociale media aanzetten. Zo krijg je ook een notificatie wanneer je bijvoorbeeld wordt getagd.

 

Je hebt neutrale, heren en dames smartwatches. Om makkelijk te vinden wat je precies zoekt, kun je bijvoorbeeld googelen op: ‘’beste smartwatch dames

2: Videodeurbel

Een van de grootste voordelen van een videodeurbel is dat je natuurlijk meteen kunt zien wie er voor je deur staat. Zeker als er in de avond wordt aangebeld of voor ouderen is dit een heel goed idee. Ga je op vakantie? Dan kun je je huis via de videodeurbel in de gaten houden. Je kunt de meeste videodeurbellen namelijk aan je telefoon koppelen. Bij veel modellen kun je ook activiteitnotificaties instellen. Zo krijg je automatisch een notificatie als er beweging wordt gedetecteerd.  Vaak kun je bij de videodeurbellen een afwezigheidsfunctie instellen. Dan zegt de deurbel automatisch dat je er niet bent.

 

Let wel op: Dit kan een nadeel zijn, omdat inbrekers er dan makkelijk achter zouden kunnen komen dat je niet thuis bent. Er zijn veel verschillende modellen met veel verschillende functies. Je wilt natuurlijk de beste video deurbel uitkiezen. Kijk daarom goed naar welk model het beste bij je past.

3: Beamer

Wil je echt een bioscoopgevoel bij je thuis creëren, maar geen enorme tv kopen? Ga dan voor een 4k beamer. Met een beamer kun je 1,5 tot 3 meter (soms zelfs meer) breed beeld weergeven. Dit geeft natuurlijk een prachtig klassiek bioscoop gevoel. Nog een voordeel van een beamer is dat het niet zoveel ruimte inneemt. Ook heb je niet per se een tv-meubel nodig. Een nadeel van een beamer is wel: hoe groter het beeld wat je projecteert, hoe lager de beeldkwaliteit. Een ander nadeel is dat de kleine ingebouwde speakers vaak geen goede kwaliteit geluid geven. Hierdoor heb je een externe audio installatie nodig voor optimaal geluid.

4: Airfryer

Een airfryer is net als een friteuse, maar dan op basis van hete lucht. Daardoor heb je maar een klein beetje olie nodig. Het resultaat: lekkere patat en snacks die een stuk gezonder zijn.

Enkele voordelen van een airfryer zijn:

  • Het apparaat is multifunctioneel. Je kunt er meer mee doen dan alleen frituren.
  • Een airfryer is makkelijk schoon te maken. Bij de meeste modellen kunnen de onderdelen ervan in de vaatwasser. Je hoeft ook geen vet te vervangen.
  • Het is meestal gezonder. Doordat je dus veel minder olie gebruikt, bevat het eten minder calorieën. Dit geldt natuurlijk alleen voor bereidingen die je anders zou frituren.

Foto's

Deel dit artikel