Wapens kun je inleveren van 10 tot 14 oktober zonder gevolgen (update)

Deel dit artikel
Foto's: Instagram, bron

Groningen – Vanaf komende maandag kunnen Groningers weer vijf dagen lang anoniem en straffeloos verschillende soorten wapens inleveren bij de politie. In totaal zijn er vijf plekken in de gemeente waar dat kan.

Van maandag tot en met vrijdag kunnen Groningers, tussen 14:00 en 17:00 uur, straffeloos en anoniem hun messen en andere steek-, slag- en stootwapens dumpen in de speciale inlevertonnen op de volgende punten:

  • Het politiebureau aan de Rademarkt
  • Het politiebureau aan de Diamantlaan
  • Het politiebureau aan de Korreweg 3
  • Het politiebureau aan de Parkallee
    Het politiebureau aan de Vondellaan in Haren

(Nep) vuurwapens inleveren kan ook, maar daarvoor moeten mensen wel eerst een afspraak maken met de politie. Dat kan door te bellen met telefoonnummer via 0900 – 8844. Agenten komen deze wapens ophalen aan huis. Inleveraars van dit soort wapens krijgen ook geen proces-verbaal. De politie onderzoekt wel of het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. Zegt Oogtv.nl.

Succesformule van vorig jaar herhaald

“Vorig jaar hebben we voor het eerst een inleveractie gehouden”, zegt burgemeester Koen Schuiling. “Toen werden er zo’n 90 wapens ingeleverd. Een prima opbrengst wat mij betreft, zeker als je daarbij optelt dat het vooral ook om de bewustwording van de gevaren van wapens gaat.”

Campagne YouChoose

De focus van de inleveractie ligt op steek- en nepwapens en is gekoppeld aan de Week van de Veiligheid. “De laatste jaren zien we dat steeds meer jongeren messen bij zich hebben”, vervolgt Schuiling. “Onder andere via de campagne YouChoose willen we dat tegengaan. Jongeren die de campagne hebben gezien en zich bewust zijn geworden van de risico’s, vragen we tijdens de inleveractie de daad bij het woord te voegen.”

 

Kardinge

Er staat een hele grote container klaar voor alle mes, slag- of stootwapens in het politiebureau aan de Korreweg in Groningen. Je kunt de wapens nu en komende week tijdens de week van de veiligheid (10 t/m 14 oktober) ANONIEM en zonder strafbare gevolgen inleveren!

Foto's

Deel dit artikel

Social media