Een alternatieve kerstboom: de perfecte kerstboom voor ieder huishouden!

Deel dit artikel
Ingezonden artikel

Groningen – De herfst is weer aangebroken en de dagen worden steeds korter. Voor je het weet, staan de feestdagen in december alweer voor de deur. In Groningen komen rond de kerstperiode grote kerstbomen op de Grote Markt, de Nieuwe Markt en op het Waagplein te staan. Uiteraard zijn deze versierd met gezellige lampjes en prachtige kerstversiering! We kunnen hier uren naar kijken, maar dan krijgen we het wel koud.

Om die feestelijke sfeer vast te houden en mee naar huis te brengen, kun je natuurlijk ook thuis een eigen kerstboom neerzetten. Een echte dennenboom doet het altijd goed, maar een alternatieve kerstboom is eigenlijk minstens net zo leuk. Ben jij nu ook helemaal in de kerststemming gekomen? Lees dan snel verder, want hieronder geven we je alvast inspiratie voor een prachtige (alternatieve) kerstboom!

Een echte of een alternatieve variant?

Allereerst de vraag: waarom zou je kiezen voor een alternatieve kerstboom als er ook echte bomen te koop zijn? Alhoewel sommige mensen vinden dat er niets boven de geur van een “echte” kerstboom gaat, kent een alternatieve variant ook weer zijn voordelen. Zo verliest een alternatieve kerstboom bijvoorbeeld geen naalden, dus dat scheelt weer veel schoonmaakwerk zolang de boom staat. Zeker als de boom al langer staat en je soms vergeet om hem water te geven, vallen de naalden soms bij bosjes neer. De boom wordt er dan ook niet mooier op en dat is zonde. Daarnaast is een alternatieve kerstboom duurzaam, aangezien je hem ieder jaar weer opnieuw kunt gebruiken en je hem niet na één feestseizoen alweer weg moet doen. Verder geeft een kunstmatige variant een bijzondere twist aan je interieur. Een echte eyecatcher en veel unieker dan een klassieke dennenboom dus!

Houten kerstboom: de perfecte alternatieve kerstboom!

Een houten kerstboom is ideaal als je dus een kerstboom in huis wilt halen, maar tegelijkertijd ook een uniek kunstwerk in je interieur wilt hebben. De houten 3D kerstbomen van HoutenKerstboom.com zijn een prachtige toevoeging voor in huis tijdens de gezellige feestmaand. Aangezien deze bomen van duurzaam hout zijn vervaardigd, gaan ze enorm lang mee en is het dus een investering die zichzelf uiteindelijk weer terugverdient. Je hebt de keuze uit de Spira en de Yelka, beide zijn een ware blikvanger voor ieder interieur!

Spira: spiraalvormige houten kerstboom

De Spira is een spiraalvormige houten kerstboom en dankzij de vorm is hij perfect geschikt voor kleinere ruimtes. Hij is in diverse groottes verkrijgbaar, dus je kunt deze prachtige alternatieve boom gerust in ieder huis of kantoor neerzetten. De Spira kun je dus ook bijvoorbeeld op de vensterbank of op een bijzettafeltje neerzetten en op deze manier een feestelijke sfeer creëren. De Spira wordt geleverd in een compacte doos en het opzetten van de kerstboom is binnen enkele minuten gebeurd. En uiteraard is geen kerstboom in Groningen compleet zonder gezellige verlichting. Daarom kun je in de Spira ook eventueel een lichtsnoer wikkelen, zodat je in het donker net zo hard kunt genieten van jouw alternatieve kerstboom!

Yelka: beweegbare houten kerstboom

Heb je wel meer ruimte over en vind je het leuk om een kerstboom uitgebreid te versieren? Dan is de Yelka van HoutenKerstboom.com een goede keuze. In plaats van takken heeft deze 3D kerstboom namelijk latjes waar je kerstballen, kerstverlichting en andere kerstversieringen in kunt hangen. De latjes zijn afzonderlijk beweegbaar, dus je kunt ze in elke gewenste positie doen. Wees dus creatief en maak er je eigen kunstwerk van. Het is dan ook mogelijk om de latjes allemaal in één richting te plaatsen en er een 2D kerstboom van te maken. Verder is de Yelka kerstboom ook in diverse houtsoorten verkrijgbaar, waaronder eikenhout en walnotenhout.

Het versieren

Zoals we net al zeiden, is geen kerstboom compleet zonder verlichting en versiering. Op het gebied van kerstverlichting alleen al valt er veel te kiezen, bijvoorbeeld gekleurde lichtjes of knipperende lichtjes. Ga bij voorkeur wel voor een onopvallend lichtdraad. Zeker als je kiest voor een alternatieve houten kerstboom en het verder minimalistisch wilt houden, moet de bedrading niet al te veel aandacht afleiden van de kerstboom zelf. Mag het van jou wel een bonte bedoeling zijn? Dan kies je naast mooie verlichting ook voor kerstballen in feestelijke kleuren en designs. Speel met diverse groottes om het geheel een extra speels effect te geven. Verder kun je ook voor andere hangers kiezen met feestelijke figuren zoals kerststerren, rendieren en rood-wit gestreepte zuurstokjes.

Alternatieve kerstboom: duur of goedkoop?

Helaas moeten we allemaal ook op onze centen letten, zeker in deze tijden met de torenhoge inflatie. Daarom let men voor de aankomende feestdagen ook zeker op de portemonnee wanneer er een kerstboom gekocht moet worden. Is een alternatieve kunstboom dan niet veel duurder dan een echte kerstboom? Het antwoord luidt “ja” en “nee” tegelijk. Het klopt inderdaad dat de initiële aanschafprijs van een alternatieve kerstboom vaak hoger ligt dan een echte boom. Dit bedrag moet je echter als een investering zien, want een kunstkerstboom gaat meerdere jaren mee. In Groningen moet je een echte boom na de feestdagen weer wegbrengen naar de afvalbrengstations van Vinkhuizen of Duinkerkenstraat.

Koop je ieder jaar opnieuw een echte boom, dan zullen de kosten uiteindelijk flink oplopen. Heb je daarentegen een houten kerstboom, dan haal je die gewoon weer uit elkaar om op te bergen in de doos, waarna je hem volgend jaar weer opnieuw kunt gebruiken. Verder is het natuurlijk ook een stuk milieuvriendelijker om langer met je spullen (waaronder dus ook je kerstboom) te doen. En kies je dus voor een houten variant, dan heb je nog steeds een kerstboom van duurzaam en natuurlijk materiaal, in plaats van plastic. Een alternatieve kunstkerstboom van hout is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de natuur!

 

 

Foto's

Deel dit artikel