11 maanden cel voor oproep op hol laten slaan politiepaarden en mishandeling

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Een 38-jarige man uit Groningen moet voor opruiing, verboden wapenbezit, verduistering en mishandeling een celstraf van elf maanden uitzitten.

De man riep in 2020 via sociale media op politiepaarden tijdens demonstraties op hol te laten slaan door middel van een ultrasoon geluid.

Op Facebook legde hij met filmpjes uit hoe je dit kon doen. Hij demonstreerde het apparaatje. Dat apparaatje kon bij hem worden besteld. Daarbij bedreigde hij politieagenten door te zeggen: ‘ ‘Ik had die agenten ter plekke hun hersenpan ingeslagen met hun eigen stok, ik had die pistool van hun gepakt, recht in hun reet gedouwd en geschoten, dwars door hun hoofd’.

 

Gelooft in eigen gelijk

De man kreeg de straf ook voor het mishandelen van ex-vriendinnen. Voor mishandelingen van één van de drie aangevers was te weinig bewijs. Op dat onderdeel werd de man vrijgesproken. De rechter rekende de man aan dat hij slechts gelooft in zijn eigen gelijk. Hij is eerder veroordeeld voor soortgelijke zaken.

De rechter komt op een lagere straf uit, omdat er minder feiten zijn bewezen. Bovendien is de zaak verouderd. De Stadjer liep nog in de proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van vijf maanden. Die moet hij nu ook uitzitten.

 

Foto's

Deel dit artikel