1005 Ug/L in het bloed bij controle dame in auto bij Leens

Deel dit artikel
Politie Westerkwartier, Instagram

Leens – Afgelopen woensdag, 28 september, werd meldkamer Noord Nederland even na 14:00 uur gebeld door een bestuurder die achter een auto reed welke erg slingerde. Ook varieerde de bestuurster van die auto behoorlijk in haar snelheid. Dat meldt de politie donderdagavond via Instagram.

Aanrijdend belde de politie met de melder net zo lang tot zij waren bijgetrokken en zelf achter het betreffende voertuig kwamen te rijden.

Zij constateerden hetzelfde bijzondere rijgedrag als dat de melder ons vertelde. Hierop hebben ze de uit Marum afkomstige bestuurster na enige moeite aan de kant weten te krijgen nabij Leens en haar laten blazen. Volgens het voorselectie-apparaat zou zij alcohol hebben genuttigd. Op het bureau bleek dat dit inderdaad het geval was. (Als bestuurder mag het alcoholgehalte in de adem niet hoger zijn dan 220 ugl)

De politie is de melder dankbaar voor zijn oplettendheid en het doorgeven van deze melding. Met zoveel alcohol op achter het stuur, had het ook heel anders af kunnen lopen…

Foto's

Deel dit artikel