Nog meer schademeldingen na bevingen Uithuizen, ook acuut onveilige situaties (update)

Deel dit artikel
Foto's: Bron; Oogtv

Uithuizen – Na de twee aardbevingen van zaterdagmiddag bij Uithuizen zijn er bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen 52 schademeldingen binnengekomen. Dat meldt Oogtv.

Volgens het IMG komen 22 van de 52 meldingen uit het effectgebied. Met effectgebied wordt het gebied rondom het epicentrum van de beving bedoeld. Het gaat om meldingen die tot 18.00 uur binnen zijn gekomen. Bij die meldingen ook twee meldingen van een acuut onveilige situatie.

Update:

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen heeft sinds zaterdagavond 18.00 uur nog eens 84 schademeldingen binnengekregen. Zaterdag kwamen er al 52 meldingen waardoor het totale aantal nu op 136 schademeldingen staat.

Van de 136 meldingen komen er 50 uit het zogeheten effectgebied. Dit is het gebied rondom het epicentrum van de aardbeving. Zaterdag kwamen er twee meldingen binnen van acuut onveilige situaties, het afgelopen etmaal is er nog één melding bijgekomen. Uit onderzoek is gebleken dat bij twee situaties geen preventieve veiligheidsmaatregelen nodig zijn, bij de derde melding moet er nog een inspectie plaatsvinden. Alle drie de adressen bevinden zich in de directe omgeving van Uithuizen.

Van de binnengekomen 136 meldingen is door 27 schademelders gekozen voor afhandeling via een vaste vergoeding van 5.000 euro. Twee van hen wonen binnen het effectgebied van de twee bevingen die zaterdag plaatsvonden. Zaterdag in het begin van de middag vond er een aardbeving plaats met een kracht van 2.7 op de schaal van Richter. Ruim een uur later werd de beving gevolgd door een nieuwe aardbeving die een kracht van 1.7 op de schaal van Richter had. Het epicentrum van beide bevingen lag bij Uithuizen.

Foto's

Deel dit artikel

Social media