Persfotograaf 112Groningen beschoten met Gel-Blaster in Groningen

Deel dit artikel
112Groningen.nl

Groningen – Een fotograaf van deze website 112Groningen.nl is donderdagavond beschoten met een Gel-Blaster op het Hereplein.

Volgens de fotograaf loste een bijrijder van een auto de schoten op de fotograaf, nadat deze claxoneerde richting de bestuurder van de auto. Volgens de fotograaf toeterde hij, omdat de man geen voorrang gaf aan een voetganger op het verkeersknooppunt.

Daarop trok de bijrijder het nepvuurwapen en schoot meermaals op de fotograaf. De auto reed vervolgens weg richting De Weijert. De fotograaf bleef gelukkig ongedeerd en stelt dat de politie op de hoogte is gebracht over het incident.

De Gel Blasters zijn de laatste periode erg populair vanwege een challenge op het sociale media-platform TikTok. De nepwapens zijn het alternatief voor paintballen of airsoft. Met de Gel Blasters kunnen razendsnel tientallen tot honderden gelballetjes worden afgevuurd. De politie waarschuwt voor het gebruik van de wapens, omdat politiemensen niet altijd direct kunnen vaststellen dat het om speelgoedwapens gaat en trekken bij zulke incidenten mogelijk hun dienstwapen.

 

Kenteken is bekend, dus meldt je !

Foto's

Deel dit artikel