‘Harry Houdini’ ontsnapt twee keer binnen een uur op Zernike Campus (video)

Deel dit artikel
Foto's: Bron; Oogtv

Groningen – Pauzerend personeel van bedrijven aan de Kadijk keek dinsdagmiddag verbaasd naar een vreemd tafereel. Een groep mensen wandelde achter een varken aan, wat voor de tweede keer binnen een uur wist te ontsnappen. Dat meldt Oogtv.

Rond 11.00 uur ontsnapte het varken voor het eerst. Het dier wandelde buiten zijn omheining rond over een naastgelegen grasveld. Omstanders wisten het dier op het veld te houden en schakelden hoveniers van de Rijksuniversiteit Groningen in om het dier weer op zijn plek te krijgen. De stroom van de omheining van het varkensterrein bleek niet te werken en de hoveniers konden het euvel verhelpen.

Ontsnappingstruc lukt twee keer

Maar daar was ‘Harry Houdini’ het niet mee eens. Het dier besloot dat het gras bij de buren een stuk groener was en ging nog geen kwartier later opnieuw op avontuur. Dit keer wist het varken hoe laat het was toen omstanders het dier benaderden. Daarop zette het varken het op een lopen en wandelde vervolgens rustig over het parkeerterrein van callcenterbedrijf Transcom. Na een rondje over de parkeerplaats (waar het dier waarschijnlijk te weinig eten vond) wisten medewerkers van de omliggende bedrijven het dier terug te drijven naar het eerder genoemde grasveld. Dit keer werd de omheining van het dier grondig gecontroleerd door de RUG-hoveniers, om ervoor te zorgen dat het dier niet weer de benen neemt.

Berenklauw opruimen

De varkens staan deze lente en zomer voor de tweede keer op verschillende afgebakende terreinen op en rond de Zernike Campus. De dieren staan er om overlastgevende planten als berenklauwen op te eten en fungeren daarnaast als levende grasmaaiers en ploegen.

Video 

Foto's

Deel dit artikel

Video