Let op: A28 vanaf vrijdagavond in beide richtingen dicht tussen Groningen-Zuid en Julianaplein

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: OogTV.nl

Vanaf vrijdagavond 22.00 uur is de A28 opnieuw in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. De afsluiting is nodig om de zomerwerkzaamheden op het traject af te kunnen ronden. Zo meldt OogTV.

 

De hele zomer is er gewerkt aan het wegdek van de A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Deze week worden deze werkzaamheden afgerond, zodat het verkeer op de A28 weer over de normale rijbanen kan rijden. Komend weekend worden de weggedeeltes weer op elkaar aangesloten en wordt er nieuwe belijning aangebracht.

Voor het verkeer betekent dat opnieuw een hoop omleidingen. Het verkeer vanuit Assen richting Drachten (of richting de westzijde van Groningen) wordt komend weekend omgeleid via de N386 (Vries) en de N372 (Peize). Verkeer vanuit Assen richting Hoogezand en Delfzijl (of de oostzijde van Groningen) wordt omgeleid via de N33 (Gieten/Veendam) en de A7. In omgekeerde richting gelden dezelfde omleidingen.

Tegelijk met de afsluiting gaat een aantal andere wegen (tijdelijk) weer open. Zo is afrit Groningen-Zuid open voor verkeer vanuit Assen. Ook de oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn in de richting van Assen is op zaterdag van 06.00 tot 22.00 uur open, maar de rest van het weekend afgesloten.

Grote verkeershinder tijdens weekend vol evenementen

De afsluiting begint vrijdagavond om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 06.00 uur. Groningen Bereikbaar waarschuwt reizigers daarom voor verkeershinder, zeker omdat er komend weekend een aantal grote evenementen plaatsvind (Groningens Ontzet, Noorderzon, Hullabaloo en open dag FC Groningen) in de Stad.

De trein, de bus of de fiets zijn volgens Groningen Bereikbaar de beste opties. Mensen die echt met de auto moeten, wordt aangeraden een P+R te gebruiken en rekening te houden met extra reistijd.

Foto's

Deel dit artikel