32-jarige verdachte in onderzoek naar afvaldumpingen en branden op A7 blijft langer vastzitten

Deel dit artikel
112Groningen.nl

Groningen – De rechter-commissaris heeft besloten een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier 14 dagen langer in voorlopige hechtenis te houden. Dat maakt het openbaar ministerie maandag bekend.

De 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier werd op donderdag 4 augustus door de politie aangehouden in het onderzoek naar de afvaldumpingen en branden op de A7 nabij Marum en Frieschepalen. Op de A7 ter hoogte van Marum werd in de nacht van 31 juli op 1 augustus rond 03:00 uur pallets, afval en hout gedumpt. Daardoor ontstond een zeer gevaarlijke situatie. Tussen het gedumpte afval zat ook asbest.

Op 28 juli tussen 02:00 uur en 04:00 uur, botst ter hoogte van Frieschepalen een voertuig op het daar gedumpte afval. Dit voertuig raakt zwaar beschadigd. Daarna is de recherche een breed onderzoek gestart. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de aangehouden verdachte mogelijk betrokken is geweest bij de nachtelijke afvaldumpingen nabij Marum en Frieschepalen.

De man wordt volgens de politie en het openbaar ministerie verdacht van het blokkeren van de A7 bij Frieschepalen en Marum, brandstichting en overtreding Wet milieubeheer.

De rechter-commissaris heeft vandaag besloten om de 32-jarige verdachte langer vast te houden voor onderzoek. Volgens het openbaar ministerie wordt de man 14 dagen langer in voorlopige hechtenis gehouden.

Foto's

Deel dit artikel