Schippers bekeurd na snelheidsovertreding en varen onder invloed van alcohol op Zuidlaardermeer

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Midden-Groningen

Kropswolde – Naar aanleiding van een overlastmelding van meerdere jetski’s voor het strand van het Zuidlaardermeer te Kropswolde heeft de politie zondagmiddag meerdere vaartuigen gecontroleerd.

Politieagenten hebben met behulp van een lasergun vanaf de wal de snelheid van een jetski kunnen vaststellen. De snelheid van de jetski was 40 kilometer per uur, waar een maximale vaarsnelheid van 12 kilometer per uur geldt. Met de politieboot hebben de agenten de eigenaar opgezocht, staande gehouden en vervolgens bekeurd voor de snelheidsovertreding.

Een opvarende van een voorbijkomende motorboot bemoeide zich luidruchtig met deze situatie. De politieagenten wilden bij de schipper van deze motorboot een blaastest afnemen, maar dat weigerde de persoon. De persoon is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau verleende de persoon wel medewerking en blies op her ademanalyse-apparaat 510 ugl. Op het water is net als op de weg 220 ugl toegestaan. De schipper heeft een proces-verbaal gekregen voor het varen onder invloed van alcohol en heeft een vaarverbod van enkele uren gekregen.

De komende tijd zal de politie vaker kortstondige vaartoezicht controles gaan uitvoeren op snelheid, overlast en alcoholgebruik.

Foto's

Deel dit artikel