Opnieuw afvalbranden langs A7 bij Marum, boeren gaan spookrijdend A7 op in Friesland

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl

Marum – Afgelopen nacht was het opnieuw raakt met afvalbranden op de A7 nabij Marum.

Langs de A7 waren banden en hooibalen in de brand gestoken, dit gebeurde ter hoogte van het viaduct van de Postdijk. Dit alles maakt onderdeel uit van de protestactie’s die al weken lang duren. De brandweer van Marum was afgelopen nacht opgeroepen voor de branden en is ruim een uur bezig geweest om de branden te blussen.

Spookrijdende boeren
Ook in Friesland was de brandweer druk met het blussen van afvalbranden langs de N381 nabij Ureterp. Uit protest waren boeren in Friesland afgelopen nacht spookrijdend de A7 opgegaan tussen Heerenveen en Drachten. De politie had hierop de A7 volledig afgesloten om dergelijke ongeval te voorkomen.

Aanhouding naar aanleiding van eerdere afvaldumpingen en branden
Afgelopen vrijdag maakte de politie bekend dat zij in het onderzoek naar de afvaldumpingen en branden op de A7 een verdachte hadden aangehouden. Het gaat hierbij om een 32-jarige man uit de Gemeente Westerkwartier. De man momenteel nog vast en wordt door de politie verhoord.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt de man verdachte van drie strafbare feiten. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Foto's

Deel dit artikel