Rijkswaterstaat activeert hitteprotocol vanwege warme weer

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Regio – Rijkswaterstaat activeert woensdag het hitteprotocol vanwege het warme weer. Dit betekent dat automobilisten met pech langs de weg sneller worden geholpen.

Het hitteprotocol wordt om 10.00 uur geactiveerd. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het woensdag in Groningen tot 28 graden worden. Twee weken geleden werd het protocol voor het laatst geactiveerd. Rijkswaterstaat-woordvoerder Baudien Schaafsma liet toen weten: “Bij Rijkswaterstaat staat veiligheid voorop. Als er een melding binnen komt van een auto die strandt, dan gaan we daar direct naar toe om deze mensen naar een veilige plek te brengen. Dan moet je denken aan een tankstation waar drinkwater te verkrijgen is en waar mensen in de schaduw kunnen staan. We hebben daarvoor hele duidelijke afspraken gemaakt met onze bergingsbedrijven dat zij a la minute ter plaatse gaan.”

Op warme dagen kan de asfalttemperatuur hoge waarden bereiken. Rijkswaterstaat komt dan ook met een tip mocht je stranden: “Zorg er voor dat je wat flesjes water in je auto hebt, en neem ook een paraplu mee. Stel dat je met pech op de snelweg komt te staan, dan moet je je voertuig verlaten en moet je achter de vangrail wachten op hulp. Een brandende zon op je hoofd is dan niet prettig. Daarom het advies om een paraplu in je auto te leggen.” Aldus Oogtv.nl.

Foto's

Deel dit artikel