Gevaarlijk rijgedrag leidt tot achtervolging in Groningen, scooterrijder aangehouden

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Groningen-Noord
Groningen – Zondagmiddag is een scooterrijder aangehouden nadat hij een stopteken van de politie negeerde in de stad Groningen.
Politieagenten van het Basisteam Groningen-Noord kregen de scooterrijder in het vizier nadat hij zich gevaarlijk gedroeg. Volgens agenten was dit gedrag wel zo gevaarlijk dat het ook voor andere weggebruikers gevaarlijke situaties kon opleveren. Toen agenten de jongeman een stopteken gaven, ging hij er voor de agenten vandoor.
De scooter viel tevens op omdat deze niet was voorzien van een kentekenplaat. Na een korte achtervolging kon de scooterrijder worden klemgereden en worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau waar verder onderzoek zal volgen. Tegen de man zullen diverse processen-verbaal worden opgemaakt vanwege onder andere zijn gevaarlijke rijgedrag. De scooter is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook werd het rijbewijs van de jongeman ingevorderd en werd hij aangemeld voor een EMG-Cursus (Educatieve Maatregel Gedrag) bij het CBR.

Foto's

Deel dit artikel