Politie zoekt eigenaar Peugeot in onderzoek afvaldumping (Update)

Deel dit artikel
Politie.nl, bron & foto Henry

Noord-Nederland – De politie is een rechercheonderzoek gestart naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland. Dat heeft de afgelopen dagen op verschillende plaatsen tot zeer gevaarlijke situaties geleid.

Op een oprit van de A32 bij Meppel is een automobilist op een dumping gereden. Deze automobilist heeft inmiddels aangifte gedaan. Ook op de A7 ter hoogte van Midwolde en de A7 ter hoogte van de afslag Frieschepalen zijn er ongevallen ontstaan door afvaldumpingen.

Het dumpen van afval op snelwegen kan zeer gevaarlijke situaties opleveren. Personen die afval dumpen nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties.

Politie zoekt getuigen

De politie is daarom ook dringend op zoek naar getuigen, camerabeelden van dashcams of beelden van bewakingscamera’s, waarop iets te zien is van deze dumpingen. Heeft u het dumpen van het afval daadwerkelijk zien gebeuren, vanuit uw voertuig, woning of bedrijf? Heeft u dashcam-beelden waarop het dumpen van afval op de snelwegen is te zien? Of heeft u camerabeelden van uw woning of bedrijf in de omgeving van de dumpplekken of de op- en afritten waar een verdachte situatie op is te zien? Deel uw informatie of beelden met de politie! Dit kan via het online tipformulier of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Ongevallen op A7en A32: schade aanzienlijk

Het ongeval op de A32 bij oprit Meppel-Noord gebeurde woensdagochtend 27 juli rond 06.45 uur. Een auto raakte total loss nadat deze op een stapel hooibalen met balken reed. De maakte de impact van de aanrijding groot. De automobilist heeft inmiddels aangifte gedaan. Op de A7 ter hoogte van Midwolde, nabij de afslag Leek, kon een bestuurder van een personenauto vannacht een dumping van onder meer autobanden niet meer ontwijken. Dat ongeval gebeurde op 28 juli tussen 02.30 en 02.45 uur. Op de A7 ter hoogte van de op- en afrit bij Frieschepalen kwam tussen 02.00 en 04.00 uur ook een voertuig in aanrijding met gedumpt afval. De schade aan de voertuigen is aanzienlijk. De bestuurders bleven in alle gevallen gelukkig ongedeerd.

Breed recherche onderzoek

De politie onderzoekt wie het afval heeft gedumpt en wie daarbij heeft geholpen. Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer. Daar waar sprake is van strafbare feiten, kunnen aanhoudingen worden verricht.

De politie onderzoekt de dumpingen op sporen die mogelijk kunnen wijzen op waar het afval vandaan komt. Er zijn kentekens genoteerd en er is met verschillende getuigen gesproken. Ook verkeersspecialisten van de Eenheid Noord-Nederland doen onderzoek.

Meld acuut gevaar: 112

Ziet u een afvaldumping (op snelwegen) die acuut gevaar oplevert? Meld dit dan bij de politie door 112 te bellen. Getuigen die informatie hebben over de afvaldumpingen kunnen contact opnemen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070.

 

Video in Twitter hieronder(oproep)

Update 31-07-22: Uit onderzoek is gebleken dat op de A7, afslag Leek, een Peugeot met vier inzittenden betrokken is geweest bij een ongeval op de locatie waar puin en autobanden op de snelweg zijn gedumpt. De auto raakte bij dit ongeval beschadigd.

Het type of de kleur van de auto zijn onbekend, maar duidelijk is dat de Peugeot onderaan de afslag Leek voor het laatst is gezien. De politie komt graag in contact met de inzittenden van het voertuig en roept hen op zich bij ons te melden.

Zij beschikken mogelijk over belangrijke informatie over de situatie op de A7 bij Leek. De inzittenden worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

Foto's

Deel dit artikel

Social media