Man(19) krijgt jaar jeugddetentie voor steekpartij in trein bij Noorderstation

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking) & archief foto 112Groningen

GRONINGEN (ADP) – Een 19-jarige man uit Uithuizermeeden is voor een steekincident in een trein op het Noorderstation in Groningen veroordeeld tot een jaar jeugddetentie, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het slachtoffer werd in zijn borst en gezicht geraakt. De rechter vindt poging tot doodslag bewezen.

Het incident gebeurde 14 februari rond de middag voor de ogen van mede-treinpassagiers. De 19-jarige zei tegen de rechter dat hij steekbewegingen maakte, maar zich niet herinnerde dat hij de ander daarbij in de borst raakte. Hij wist wel dat hij het gezicht raakte, maar had zeker niet de intentie om de ander te doden. Het slachtoffer had een wond in het longweefsel tot bij het hartzakje en liep een geringe klaplong op.

Slachtoffer had kunnen overlijden

Misschien wilde de 19-jarige de ander niet doden, maar door zo te steken nam hij wel het risico dat dit dodelijk kon aflopen, oordeelde de rechter. De rechter vond het kwalijk dat treinreizigers noodgedwongen naar een steekincident keken, waarbij het slachtoffer veel bloed verloor. Dit zorgde voor een schokeffect en gevoel van onveiligheid binnen de trein.

Slachtoffer daagde uit

Het werkt in het nadeel van de 19-jarige dat hij eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld. Anderzijds hield de rechter er ook rekening mee dat het slachtoffer voor het steekincident zich zeer indringend en uitdagend richting de man uit Uithuizermeeden gedroeg. De 19-jarige moet zich onder meer laten behandelen aan zijn agressieprobleem. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 3000 euro betalen.

 

Archief

Foto's

Deel dit artikel