Twee jaar cel voor neersteken psychiatrische verpleegkundige in woonzorgcentrum MartiniZorg

Deel dit artikel
Foto's: ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Voor het steken van haar psychiatrische verpleegkundige in woonzorgcentrum Oosterparkheem in Groningen is een 56-jarige vrouw veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Een jaar hiervan is voorwaardelijk en de vrouw moet zich, zo lang het nodig is, laten begeleiden en behandelen. 

De vrouw woonde in januari in dat wooncentrum. Ze was boos en ontevreden omdat het centrum in een faillissement verkeerde en zij moest omkijken naar andere woonruimte. De zorginstelling voor 55-plussers viel onder MartiniZorg en op dat moment was door het faillissement sprake van falende zorg. De rechter hield in de bestraffing rekening met deze omstandigheden waarin de vrouw verkeerde.

Twintig jaar haar verpleegkundige 

De vrouw heeft een verstandelijke bepekring en een drankverslaving en voelde zich op dat moment ontregeld. Ze wilde dit bespreken met haar verpleegkundige waar ze al twintig jaar hulpverlening van kreeg. Ze stak de man in zijn hals en buik. Het slachtoffer liep een beschadigde lever op. Door haar omstandigheden was ze in verminderde mate toerekeningsvatbaar. Het is volgens de rechter in haar voordeel dat ze geen strafblad had en open staat voor een gesprek met het slachtoffer.

Foto's

Deel dit artikel