PVV: meer politie op straat tegen drugsoverlast !

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – De raadsfractie van de PVV vraagt zich af waarom er niet eerder is opgetreden tegen de drugsoverlast in de Haddingestraat. De fractie wil meer politie op straat en meer handhaving tegen dealers.

De brief van burgemeester Koen Schuiling over het schietincident met dodelijke afloop van afgelopen zaterdag in de Haddingestraat laat zien dat criminelen vrij spel hebben in Groningen, aldus de PVV. De problemen van drugshandel en overlast in de binnenstad zijn al jaren bekend. De vraag rijst dan ook waarom er niet eerder ingegrepen is door Café D’Olle Grieze te sluiten, en niet eerder een samenscholingsverbod is ingesteld. Schuiling maakte woensdagmorgen beide maatregelen bekend.

De drugscrisis is veel breder dan dit incident, stelt de PVV. Drugsgebruik en wapenbezit in het uitgaansgebied zijn gemeengoed geworden. Meer dan 3.000 jongeren lopen het gevaar dat ze onderdeel worden van de drugshandel. Daarom wil de partij meer politie op straat, en meer handhaving tegen drugsoverlast. De burgemeester zal met een duidelijk plan moeten komen tegen drugshandel en wapenbezit. Zegt Oogtv.nl.

Foto's

Deel dit artikel