Ongeval bij het Julianaplein Groningen & deel ringweg 6 week dicht

Deel dit artikel
Foto's: Redactie 112Groningen

Groningen – Maandagmiddag rond 13:30 uur is er een ongeval ontstaan op het Julianaplein. De exacte toedracht is niet bekend.

Of er gewonden bij vielen is niet bekend. Het overige verkeer ondervond hinder en er  ontstond een file op de A28. Een berger heeft voertuigen afgesleept. Na een uur was de weg weer schoon. De komende weken is een deel van de ringweg 6 weken afgesloten vanwege  werkzaamheden.

 

Ring

De zuidelijke ringweg is vanaf maandag in beide richtingen zeven weken dicht tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Dat laat Aanpak Ring Zuid weten.

De zomerstremming, zoals het door Aanpak Ring Zuid wordt omschreven, begon afgelopen vrijdag al. Toen ging de noordbaan tussen de Europaweg en Euvelgunne dicht. Maandagochtend 06.00 uur komt daar de zuidbaan bij. Het weggedeelte blijft tot en met 26 augustus afgesloten vanwege allerlei werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.

Werkzaamheden
“De weg krijgt de komende weken stukje voor stukje de definitieve aanblik met nieuwe lichtmasten en een groene middenberm”, laat Aanpak Ring Zuid weten. “Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Dit nieuwe gedeelte verrijst aan de noordzijde van de ringweg. Eind augustus nemen we dit nieuwe gedeelte in gebruik. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt. Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken.” zegt Oogtv.nl.

Omleiding
Wegverkeer wordt geadviseerd om te rijden via de noordelijke ringweg. Hierdoor is men tien tot vijftien minuten langer onderweg. Andere routes worden niet geadviseerd omdat capaciteitsproblemen voor lange files kunnen zorgen.

Foto's

Deel dit artikel