Marinedagen zijn 9 en 10 juli in Den Helder

Deel dit artikel
Persbericht Ministerie van Defensie & archieffoto 2013

Den Helder – Grijp de kans om een bezoek te brengen aan de Koninklijke Marine in Den Helder. Op 9 en 10 juli openen wij de poorten voor publiek tijdens de Marinedagen. Bezoek de Nederlandse schepen, waaronder luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp en het amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam. En neem een kijkje op een van de buitenlandse schepen.

Natuurlijk is de dag niet compleet zonder de marine echt te hebben beleefd met de verschillende activiteiten voor jong en oud.  Het Marineterrein is zaterdag en zondag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur open.
Worfkorce of the future

De Koninklijke Marine geeft een blik in de toekomst met het thema ‘Workforce of the future’. Nu meer dan ooit is het belang van de operationele inzetbaarheid van de Koninklijke Marine duidelijk. Ontdek de technologie van de Koninklijke Marine op zee, aan wal en in de lucht.

 

Actie voor alle leeftijden

Met behulp van demo’s van amfibische en counterdrugsoperaties laten wij de operationele kant zien. Samen met onder andere de kustwacht, de luchtmacht, drones, de mijnendienst en de snelle FRISC-onderscheppingsboten worden dit zeker demonstraties die je niet wil missen.

Aan alle leeftijdsgroepen is gedacht, dus ook voor kinderen en jongeren is er genoeg te doen. Zo is onder andere het Korps Mariniers aanwezig met een mariniersdorp. Klim en klauter over de hindernisbaan en zoek jouw grenzen op.

 

Download de Marineapp!

Voor meer informatie kunt u de Marinedagen app downloaden. Hierin is een interactieve plattegrond van het evenemententerrein opgenomen. Ook het programma van beide dagen staat in de app, met daarin de tijden van de spectaculaire demo’s, activiteiten en meer.

Voor informatie kunt u ook terecht op www.defensie.nl/marinedagen. Volg de actualiteiten via de social media van de Koninklijke Marine (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).

Foto's

Deel dit artikel