Grote zorgen bij de boeren (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Naar schatting zijn er vandaag duizenden boeren de weg op gegaan naar het Gelderse dorp Stroe om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Sake van der Goot uit Ten Boer is niet meegereden, maar voert wel actie. 

‘Ik was graag naar Stroe gegaan, maar ik heb nog meer werkzaamheden. Toen dacht ik dat het misschien goed was om hier in het dorp actie te voeren.’ vertelt van der Groot.

 

Op zijn tractor heeft hij een Nederlandse vlag andersom geplaatst. Hiermee wil hij laten zien dat hij het niet eens in met de stikstofplannen van het kabinet. Kortgezegd moet de uitstoot van stikstof vlakbij kwetsbare natuur met zeventig procent worden teruggebracht. Dit betekent dat sommige boeren flink zullen moeten krimpen of zelfs helemaal verdwijnen. Bij de boeren levert dit veel onrust op.

Sake maakt zich grote zorgen over zijn eigen toekomst, maar ook om de portemonnee van de burgers. Hij is bang dat met de huidige stikstofplannen, voedsel nog duurder zal worden: ‘Straks kunnen de burgers het voedsel niet meer betalen. Eten wordt duurder terwijl alles al zo duur is. Denk aan benzine en gas.’ Zegt Oogtv.nl op hun website.

Volgens Sake ligt de oplossing van het stikstofprobleem niet alleen bij de boeren. Volgens hem zijn er genoeg andere sectoren die ook belangrijke rol spelen: ‘Denk aan de zeevaart, de vliegtuigen, de fabrieken, de auto’s. Niet alleen de boeren. Het is ook niet dat we niets willen doen, we zijn al gekrompen maar nu moeten we nog meer krimpen en daar zit onze frustratie.’

 

Ook bleven verschillende boeren op de boerderij, er is genoeg werk, lees ook

Foto's

Deel dit artikel

Video