Duizenden boeren gearriveerd voor manifestatie in Stroe, verkeer loopt vast, het is het waard !

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron)

Groningen/ Landelijk – Duizenden boeren zijn woensdagochtend aangekomen op het terrein bij het dorp Stoe op de Veluwe. Daar begint om twaalf uur een manifestatie tegen de plannen van het kabinet.

Onder de demonstrerende boeren bevinden zich ongeveer 150 veehouders en landbouwers uit de provincie Groningen. Vanwege de vele tractoren die naar Stroe reden was het woensdagmorgen extreem druk op de weg, vooral in het midden van het land. In Groningen was nauwelijks sprake van extra files. Zegt Oogtv.

De boeren keren zich tegen de kabinetsplannen. De Haag wil de uitstoot van stikstof drastisch beperken, ter bescherming van de natuur en om meer grond te verkrijgen voor woningbouw. Dat betekent dat veel boeren met hun bedrijf moeten stoppen of hun hoeveelheid vee fors moeten verminderen. Dat vinden zij onrechtvaardig, omdat zij niet als enige verantwoordelijk zijn voor de uitstoot van stikstof.

 

Update 112Gr.: Is dit het waard? Ja, de boeren zijn er helemaal klaar mee en verzetten zich hevig, dit kan niet langer zo. Aldus een boer. Zie ook Telegraafsite.

Kijk ook op

Foto's

Deel dit artikel