Agenten redden twee vrouwen uit handen van mensenhandelaar

Deel dit artikel
Instagram Politie, OE Jeugd & Gezin D. Laanstra

Groningen  – Vrijdagavond in de late dienst deed een oplettende burger een melding van mogelijk loverboy problematiek. Een andere term : Mensenhandel! Samen met mijn collega, wijkagent van de meldlocatie, gingen we er heen meldt de politie op hun Instagram.

Een kwetsbaar meisje werd op het hoofdstation in Groningen aangesproken door een charismatische man. In het Engels sprak hij het meisje aan en vertelde kunstenaar en fotograaf te zijn.

Met mooie praatjes en later cadeautjes haalde hij haar over om met hem mee te gaan naar een hotel in Groningen. Het meisje voelde zich er niet helemaal lekker bij en liet een vriendin bij haar komen. Maar ook haar vriendin raakte min of meer verzeild in de mooie praatjes. Het diner en de drankjes werden betaald. Hun spulletjes op zijn kamer en in zijn auto gelegd…Toen de man zijn fotowerk liet zien en bleek dat het om naaktfoto’s ging wisten de dames het zeker, dit klopte niet!

Beide dames raakten in het web van de man verstrikt tot een omstander in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was. Wij kwamen ter plaatste en namen de dames apart. Uit hun verhaal bleek dat er mogelijk sprake was van de eerste stappen naar mensenhandel. Samen met @politie_groningen_west de man aangesproken en alle spullen van de dames opgehaald. De dames zijn tijdig uit zijn handen gehaald. Zijn gegevens zijn nu bekend bij de politie.

Soms is een aanbod te mooi om waar te zijn. Je wordt speciaal gemaakt, mooi bevonden, je gaat geld verdienen en beroemd worden…. wees alert! Ga niet zomaar met iemand in zee. Doe research naar de persoon of diens bedrijf. Neem geen geld of kadootjes aan. Zo ben je de ander wat “verschuldigd”. Vraag om visitekaartje of website. Noteer een kenteken of mobiel nummer die je bekend maakt bij iemand in je eigen omgeving. Maak later een afspraak met degen die je een aanbod doet. Stap er niet meteen mee in zee zegt de Politie tot slot!

Foto's

Deel dit artikel