OM eist negen jaar cel en tbs voor zware mishandeling vrouw waarvan haar kind (2) in koffer werd gestopt.

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – Tegen een 42-jarige man uit Groningen is voor poging tot doodslag, verkrachting en vrijheidsontneming een celstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De man wordt verweten dat hij in de nacht van 2 op 3 september 2021 in een woning aan de Marmerstraat een vrouw zwaar mishandelde en haar verkrachtte.

Hij bond haar voeten en handen vast. Haar 2-jarig zoontje werd met ingedeukte schedel in een koffer gepropt.

 

De vrouw sloeg de volgende ochtend alarm bij haar buurman, nadat haar belager was verdwenen. De agenten doorzochten op haar advies de woning naar het zoontje. Het kind vonden ze na lang zoeken in een afgesloten koffer in de berging. Het jongetje ademde nog nauwelijks en hij werd met spoed geopereerd aan hersenletsel. De vrouw had een gebroken kaak, een geperforeerd oog en steekwonden in haar gezicht. Ze was over haar hele lijf verwond.

De verdachte werd aangehouden in een rolstoel voor de woning van de vrouw. De man droeg de huissleutels van de woning van het slachtoffer. Hij herinnert zich weinig en kampt met schizofrenie en een psychotische stoornis. Van hem is veel DNA-materiaal gevonden in de woning van de vrouw. Het sperma dat het slachtoffer droeg was van deze verdachte. In zijn eigen woning vonden de agenten spullen van de vrouw en DNA-sporen.

Het blijft een raadsel hoe de man de woning aan de Marmerstraat is binnengekomen. Ook tast de officier van justitie in het duister naar het motief. De verdachte zei eerder tegen de rechters dat hij wraak nam op de rechtspraak. Mogelijk handelde hij uit boosheid en wraak, omdat hij en zijn ex-vriendin in een juridisch conflict zijn verwikkeld over de omgang van hun dochter.

De Stadjer toont geen ziektebesef en is niet gemotiveerd om mee te werken aan een behandeling. De feiten zijn volgens de aanklaagster te ernstig en de kans op herhaling is te hoog om de man onbehandeld terug te laten keren in de samenleving. Die behandeling kan volgens de officier van justitie alleen maar bestaan uit een verplichte verpleging in een gesloten tbs-kliniek.

 

Foto's

Deel dit artikel