112GroningenDag: Wij zijn er klaar voor, zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur welkom (Video)

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

GRONINGEN – Het is zover, vandaag zaterdag (11 juni 2022) dit weekend vindt voor de derde keer de 112GroningenDag plaats in en om de MartiniPlaza in Groningen. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties aanwezig, waaronder verschillende brandweerkorpsen, ambulancezorg, politie en justitie, Veiligheidsregio Groningen, Defensie en nog vele anderen.

De derde 112Groningendag zou in juni 2020 worden gehouden maar werd uitgesteld door de maatregelen rond het coronavirus.

Na het succes van de twee eerdere edities in 2016 en 2018 kon een vervolg niet uitblijven, zo zegt organisator Martin Nuver van 112Groningen.nl. “Ook dit jaar pakken we weer spectaculair uit.” De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties en de hulpverleners geven u graag uitleg over hun werk. Op het Horecaplein kunt u terecht voor een hapje en een drankje en doorlopend zijn er muzikale optredens van de Bierspiekers uit Spijk. Daarnaast komen ook een aantal bekende Nederlanders zoals politievlogger Jan Willem van de landelijke eenheid, die al jaren aansprekende video’s op YouTube maakt waarbij hij een groot en divers publiek bereikt. Maar ook Bas Baas en Niels Hoogma, ook zeer bekend van YouTube en tv serie Wegmisbruikers, zijn de hele dag aanwezig en zetten zich in voor Stichting Opkikker. Een laagdrempelig evenement. Een entreeprijs om uit de kosten te komen.

 

De 112GroningenDag is ook bijzonder leerzaam voor jong en oud. Op de veiligheidsmarkt staan op 11 juni talrijke bedrijven en instanties voor u klaar met informatie over iedersdagelijkse veiligheid. Veiligheid en leefbaarheid in je eigen huis, op straat, op het werk, in de auto en in je eigen omgeving is niet altijd vanzelfsprekend.

Kom jij ook?

 

Kosten:

Wat: 112GroningenDag
Wanneer: 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 Groningen

Entree: Tot en met 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar € 3,- p.p.

Video tweede editie

Advies: Kom vooral op de fiets, het wordt mooi weer 11 juni ! Er is ook Rapalje op de drafbaan.

Laatste info over de 112GroningenDag 11 juni: Klik hier

Foto's

Deel dit artikel

Video