Grote brand in binnenstad van Groningen (video)

Deel dit artikel
Martin Nuver 112Gr. & Joey lameris
Groningen - Op een zolderverdieping van een pand aan de Carolieweg in Groningen is zondagochtend rond 08.25 uur brand uitgebroken.

Zondagochtend even voor half negen werd post Groningen opgeroepen voor een woningbrand aan de Carolieweg in de stad Groningen. Omdat het een pand in de dichtbebouwde binnenstad betrof werd er direct opgeschaald en werden ook de blusploeg van Haren en een tweede hoogwerker ter assistentie opgeroepen.

 

Brandbestrijding 
De brand woedde op de zolder van het pand en was lastig te bereiken. Er moest de nodige sloop- en breekwerkzaamheden aan te pas komen om de brand goed te kunnen bestrijden. Aan het einde van de ochtend was de brand onder controle. De schade aan de woningen en het winkelpand was aanzienlijk.

De bewoners van het pand en de eigenaresse van de winkel zijn door Salvage opgevangen. De bewoners van de omliggende panden konden, na een controle van de brandweer op onder andere CO (koolstofmonoxide), aan het begin van de middag weer terug naar hun woning.

Op de hoek van de Gelkingestraat en de Carolieweg was een kleine afzetting geplaatst wat voor enige hinder zorgde. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

 

Tv Noord

 

Oogtv

 

HvN

 

Nos

 

 

Foto's

Deel dit artikel