22-jarige man uit Westerkwartier onder invloed betrapt door politie in Friesland

Deel dit artikel
112Groningen.nl & Politie Noord-Oost Friesland

Warfstermolen – Een 22-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is donderdagavond betrapt op het rijden onder invloed in Friesland.

De politie Noord-Oost Friesland hield een alcoholcontrole waarbij onder andere de 22-jarige bestuurder van de weg werd gehaald. Uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Volgens de politie had de man na de voetbaltraining nog even drie flesjes bier in de kantine gedronken en ging daarna weer in de auto naar huis. Dat kwam deze automobilist duur te staan.

De 22-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Westerkwartier werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau in Dokkum moest de man een ademanalyse ondergaan. Dit resulteerde in een uitslag van 230 µg/l, ruim boven de limiet van 88 µg/l.

Het rijbewijs van de man werd door de politie ingevorderd en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. De officier van justitie zal bepalen wat er met het rijbewijs van de beginnend bestuurder zal gaan gebeuren.

Foto's

Deel dit artikel
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0jEDFtsiAspTXEvWzUVayugaQNs6NGbsxhUeQcox15tJpSYcPui1CqCyEEYphnWChl&id=100064819443560