112GroningenDag: 101BHV.nl (subsponsor) 11 juni aanwezig

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Op zaterdag 11 juni 2022 zal 101BHV.nl zich presenteren tijdens de 112GroningenDag in de MartiniPlaza. Ze zijn subsponsor. Tot 11 juni 2022 stellen we alle deelnemers aan u voor!

101BHV.nl uit Groningen is specialist in BHV (bedrijfshulpverlening). Dagelijks geven wij door heel Nederland BHV cursussen en leiden wij mensen op om eerste hulp te kunnen verlenen. In Groningen beschikken wij over een BHV oefencentrum om realistisch te kunnen oefenen.

Maak je huis brandveilig

Op stand (nr. 34) zijn medewerkers van 101BHV.nl aanwezig voor gratis advies over hoe je je woning brandveilig maakt. Wie rookmelders, CO-melders, brandblussers of een verbandtrommel voor thuis wil aanschaffen profiteert tijdens 112GroningenDag van mooie aanbiedingen.

Het belang van BHV

Stel je eens voor dat er bij een bedrijf een calamiteit plaatsvindt. Er raakt een medewerker gewond, een bezoeker valt van de trap of er breekt brand uit. Hoewel de kans klein is, komt het in Nederland dagelijks voor.

Als elke seconde telt is het heel fijn dat er bedrijfshulpverleners (BHV’ers) ter plaatse zijn. BHV’ers zijn werknemers (van het bedrijf waar de calamiteit plaatsvindt) die zijn opgeleid om bij gevaarlijke situaties eerste hulp te verlenen.

Een bedrijfshulpverlener is getraind om in geval van nood medewerkers en bezoekers in veiligheid te brengen. Hij weet ook hij hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Elke BHV’er kan mensen reanimeren en verbanden aanleggen.

Over 101BHV.nl

101BHV.nl geeft door heel Nederland opleidingen en oefeningen in BHV. Bedrijven en organisaties kunnen daarnaast ook bij 101BHV.nl terecht voor advies en veiligheidsproducten in BHV, EHBO en AED. Op plattegrond stand 34.

Waarom 112GroningenDag

De 112GroningenDag laat jong en oud kennismaken met hulpdiensten. Hulpverleners vertellen over hun werk en taak bij een calamiteit. Bezoekers krijgen te horen wat ze zelf kunnen doen om ongevallen en noodsituaties te voorkomen. Bovendien geven diverse hulpverleningsinstanties geven spectaculaire demonstraties.

U bent van harte welkom!

De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door A&S Vancare uit Kolham en 101BHV.nl.

Foto's

Deel dit artikel