Brand in iconische wilg op Kardinge leidt tot boze reacties: `Wat een tuig` (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: Oogtv (bron) & Youtube Meternieuws.nl

Groningen – Het bericht dat de iconische wilg op Kardinge maandagavond door brand zwaar beschadigd is geraakt, leidt tot flink wat verontwaardigde reacties die binnen komen op de redactie en via Twitter..

“Wat bezielt iemand om een prachtige oude wilg in brand te steken?” Vraag Ria Wever. “Een plek voor bruidsfoto’s, picknicken, de liefde, spelende kinderen en meer. Een fijne plek tussen de landerijen die schaduw gaf, of beschermde tegen een regenbui. Een markante boom die gemist gaat worden.” Mirjam Aalfs schrijft: “Oh nee. Twee jaar geleden hebben we de dikte van de boom opgemeten. Met een omtrek van 7,90 meter waarschijnlijk de dikste boom van de provincie.”

“Wat een tuig”
Caroline Zuidema is boos: “Het lijkt wel of de stad langzamerhand wordt overgenomen door randdebielen die werkelijk zero fucks geven om niets. Wat een tuig.” Jeanine Dijkhuis: “Ik hoop dat de daders door de bijen zijn gestoken. Tuig!” Sammy: “Hufters!” aldus Oogtv.nl.

Boswachter Bart Zwiers: “Reddingsactie”
De brand werd rond 18.50 uur gemeld. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten sprak eerder op de avond van een drama. Aanvankelijk meldde hij dat de boom volledig gekapt zou worden omdat de stam zwaar beschadigd is geraakt. Later in de avond ondernam men een ultieme reddingsactie waarbij de boom teruggesnoeid gaat worden. Zwiers: “Daarmee kunnen we hopelijk de stam behouden. De brandweer staat stand-by en koelt de boom om de tien minuten, waarbij we zien dat het vuur aan het doorsmeulen is in de stam. Door de boom terug te snoeien hopen we dat de stam mogelijk in de toekomst weer uit kan lopen.” In de boom verbleef ook een bijenkolonie. Zij hebben de brand niet overleefd.

Onderzoek van de politie
Over de oorzaak van de brand is niets bekend, maar brandstichting ligt voor de hand. De politie is dan ook een onderzoek gestart. Mensen die iets gezien hebben, of die meer informatie hebben, die kunnen contact opnemen op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto's

Deel dit artikel

Video