Paterswoldseweg is twee weekenden dicht onder ringwegviaduct

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron)

Groningen – Tijdens de komende twee weekenden is de Paterswoldseweg enige tijd afgesloten voor alle verkeer, ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg. Dat maakte Groningen Bereikbaar maandagmiddag bekend.

De afsluiting houdt verband met sloopwerkzaamheden aan het zuidelijke deel van het viaduct. Aannemerscombinatie Herepoort is daar al mee begonnen. De bouwer van de nieuwe, zuidelijke ringweg ziet zich echter genoodzaakt de Paterswoldseweg de komende twee weekenden af te sluiten, omdat een aantal werkzaamheden veiligheidsrisico’s meebrengen voor het verkeer.

Komend weekend is de weg afgesloten bij het viaduct vanaf vrijdag 07.00 uur tot zaterdag 22.00 uur. Een week later is de onderdoorgang het hele weekend dicht: van vrijdag (10 juni) 07.00 uur tot maandag (13 juni) 06.00 uur.

De afsluiting geldt zowel voor autoverkeer als voor fietsers en voetgangers. Auto’s vanaf de zuidzijde van het viaduct worden omgeleid via de A28, het Julianaplein en vervolgens via de afrit naar de Leonard Springerlaan. Verkeer vanaf de andere kant van het viaduct kan omrijden via de Peizerweg en de westelijke ringweg. Fietsers en voetgangers worden via de Laan van de Vrede en de Muntinglaan geleid.

Foto's

Deel dit artikel